“The Legend of the Blue Sea” Dizisinin Çekimleri İspanya’daki Yerel Medyada Haber Oldu
  • alie
  • 16-09-2016, 12:57


Lee Min-Ho ve Jun Ji-Hyun SBS’in yaklaşan dizisi "The Legend of the Blue Sea" için İspanya’ya uçmuşlardı. Çekimlerinin yapıldığı İspanya'daki Girona şehrinde yerel bir gazete olan Daily Girona dizinin çekimlerinden yer alan bir sahneyi ilk sayfaya koyarak haber yaptı.


Gazete Lee Min-Ho ve Jun Ji-Hyun’u, Girona’yı silip süpüren Koreli ünlüler olarak tanıttı. Ayrıca gazete dizinin ilk çekimlerinden iki fotoğraf daha paylaştı. Lee Min-Ho ve Jun Ji-Hyun’un birbiri ile uyumlu olan açık mavi gömlekleri dikkat çekmektedir.

Dizi, Joseon alimi Yu Mong-In tarafından yazılan "Eou yadam" adlı deniz kızları ile ilgili olan tarih-fantastik-romantik türündeki hikaye koleksiyonundan (Kore’nin ilk tarihsel (romantik) hikayesi) esinlenmiştir. Hikâye bir okyanusun içinde yaşayan denizkızlarını serbest bırakan hâkim Kim Dam-Ryung’un etrafında dönmektedir. Denizkızları balıkçılar tarafından yakalanmıştır.

Jun Ji-Hyun dizide, bir denizkızı olan Sim Chung karakterini canlandırmaktadır. Onun karakterinin hayatı zorluklarla doludur. Lee Min-Ho dizide Joseon zamanında ve şimdiki zamanda yaşayan iki karakter canlandırmaktadır. Joseon zamanında Kim Dam Nyeong’un oğlu olan Kim Moo karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, bir çok kılığa giren bir dolandırıcıdır. Şimdiki zamanda ise soğukkanlı ve zeki bir dolandırıcı olan Heo Joon-Jae karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, Sim Chung’un (Jun Ji-Hyun) cazibesine kapılır.

Dizinin yönetmen koltuğunda 2014 yapımı "Doctor Stranger", 2013 yapımı "The Master’s Sun", 2011 yapımı "City Hunter" ve 2009 yapımı "Brilliant Legacy" dizilerinde çalışmış olan Jin Hyeok otururken dizinin senarist koltuğunda 2015 "The Producers" ve 2014 yapımı "You Who Came From the Stars" dizilerini kaleme alan Park Ji-Eun oturmaktadır.

Jun Ji-Hyun daha önce, rol aldığı "You Who Came From the Stars" dizisi aracılığı ile senarist Park Ji-Eun ile birlikte çalışmış, Lee Min-Ho ise daha önce "City Hunter" dizisi aracılığı ile yönetmen Jin Hyeok ile çalışmıştı. AncakJun Ji-Hyun ve Lee Min-Ho ilk kez bir projede bir araya gelecek.

Dizinin ilk bölümünün 16 Kasım’da yayımlanması planlanılıyor.

 

Kaynak: asianwiki, soompi, allkpop