Lee Jong-Suk’un "Praise of Death" Mini Dizisinde Rol Alacağı Kesinleşti

Lee Jong-Suk’un SBS’in "Praise of Death" adlı yeni mini dizisinde erkek başrol karakteri canlandıracağı doğrulandı.

Yaşanmış bir olaydan uyarlama olan dizi, Kore’nin Japon işgali altında olduğu dönemde iki sevgilinin trajik hikâyesi anlatılmaktadır. Ayrıca bu hikâyenin daha önce bir filmi çekildi ve hikaye müzikal haline getirildi.

Lee Jong-Suk’un toplamda 2 bölüm olacak dizi için hiçbir ücret almamaya karar verdiği bildirildi. Lee Jong-Suk ve dizinin yönetmeni Park Soo-Jin daha önce "While You Were Sleeping" dizisinde oyuncu-yönetmen olarak beraber çalışmıştı. Lee Jong-Suk’un mini dizilerine olan sevgisini ve yönetmen Park Soo-Jin’e olan desteğini göstermek için böyle bir karar aldığı açıklandı.

Lee Jong-Suk dizide dahi bir oyun yazarı olan Kim Woo-Jin karakterini canlandıracak. Kore’nin ilk kadın sopranosu (vokal tanımlı müzikte en tiz kadın veya genç erkek çocuk sesine verilen teknik bir isimdir) olan Yun Sim-Deok’a âşık olur.

Yun Sim-Deok 1926 yılında ilk Kore popu olan "Praise of Death" adlı şarkısını kaydeder.

Yönetmen Park Soo-Jin oyuncunun dizide rol alması ile ilgili şu şekilde konuştu: "Lee Jong-Suk’un dizide Kim Woo-Jin’in hem acı çeken entelektüel yönünü hem de âşık olan genç adam yönünü mükemmel bir şekilde tasvir edeceğine eminim. Lee Jong-Suk’a sadece dizide rol almayı kabul ettiği için değil aynı zamanda diziden hiçbir ücret almama kararı için minnettarım."

Dizinin ilk bölümünün bu yıl yayımlanması planlanılıyor.


Kaynak: (1), (2)