Ji Chang Wook, “30 yaşında olmam ve 'The K2' kendimi bir adam gibi hissettirdi” [The Fact RÖPORTAJI – Aralık 2016]

 

Oyuncu Ji Chang-Wook aksiyon ve olgunluk ile geri döndü. O, geçtiğimiz ay final bölümü yayımlanan "The K2" dizisinde eski bir paralı asker ve koruma olan Kim Je-Ha karakterini canlandırdı.

2008 yılında "Sleeping Beauty" filmi ile çıkışını yapan Ji Chang-Wook "My Too Perfect Sons", "Smile Again", "Empress Ki", "Healer" ve daha fazlası ile kariyerine devam etti.

Geçen yılın sonunda bu yılı daha mutlu yaşamayı dilemişti ve bu dileğinin gerçekleştiğini düşünüyor. Tahmin edici bir şekilde gülümserken aynı zamanda şen ve samimi görünüyordu. Bu yıl Kore yaşına göre 30 yaşında olanJi Chang-Wook’un söylediği her sözcük onun sorumluluk duygusunun geliştiğini ve olgunlaşmış olduğunu gösteriyor. 'The Fact', Ji Chang-Wook ile röportaj yapmak için bir araya geldi.

 

Dizi bitti, şimdi nasıl hissediyorsunuz?

Çok iyi. Fiziksel olarak yorulmadığımdan mutluyum. Her ne kadar bittiği için içimde bir burukluk olsa da kan için makyaj yapmaya, kirlenmeye ve terlemeye ihtiyacım olmadığı için sevinçliyim. Aylardır görüştüğüm insanları görememem üzücü.

Dizideki karakterler arasındaki ilişki ilginçti. Aksiyon daha da eğlenceliydi. Eminim bunu daha da iyi yapabilirdim ama umarım hayranlarım eğlenebilmişlerdir.

 

Birlikte başrolü paylaştığınız oyuncularla çalışmak nasıldı?

Çok eğlendik. Song Yoon-A ile çalışmak harika bir şey olduğundan ona mesaj attım. Yoo-Jin ve Je-Ha’nın arasında gerginliğin olduğu birçok sahne vardı. İçinde gevşeyebileceğimiz tek bir sahne yoktu. Her zaman diken üstündeydik.

Genellikle diğer partnerlerim ile birlikte uyumlu olabilmek için çok çalışıyordum. YoonA’ya ilk yaklaştığımda beni tuhaf görmediği için ona müteşekkirim ve sonraları biz birbirimize güvendik. Yakınlaştık. Birbirimize yardım ettik ve onun sayesinde birçok pozitif şey aldığımı düşünüyorum. Aklından geçen şeyleri bana tereddüt etmeden söyledi ve bu iyi oldu.

 

 

Daha önce bu son aksiyon diziniz olacağını söylemiştiniz. Bu hâlâ geçerli mi?

Bu konudaki söylediklerim yarı şaka yarı ciddiydi. Aksiyon zor bir tür bu yüzden aksiyon türündeki dizilerde çok fazla rol almaya son vermem gerektiğini düşündüm. Ancak bunun yanında aksiyon benim için bir şey ve bir fantezi. Eğer başka bir aksiyon türünden teklif gelirse kibarca reddedeceğim. Yıprandım ve izleyenlerin de benim yıprandığımı gördüklerini düşünüyorum. Bunu yakın gelecekte tekrar yapabileceğimi düşünüyorum ancak şimdi kesinlikle olmaz.

 

Projelerinizi seçme standartlarınız neler?

Senaryoyu okurken izleyicinin bakış açısı ile bakıyorum ve bunun eğlenceli olup olmayacağını düşünüyorum. Bu karaktere uygun muyum? Ve başka bir şey yapabilir miyim yapamaz mıyım? Karakter eğlenceli veya ilginç olabilir ama eğer kendime güvenmezsem o zaman bunu yapabileceğimi ve ödeme alabileceğimi düşünmüyorum. Bazı insanlar bana 'romantik-komedi' de yer almayı isteyip istemediğimi soruyor. Bunu düşündüğümde ise daha önce hiç 'romantik-komedi'de rol almadım. Komedilerden hiç emin değilim. Bu komik olmakla alakalı bir şey değil ama izleyicileri güldüremeyeceğim konusunda endişeliyim.

 

Yani 'romantik-komedi'yi denemek istiyor musunuz?

Bunu yapabilir miyim, merak ediyorum. …

 

 

"The Days" müzikalindesin.

3 yıldır "The Days" müzikalindeyim. Sahneye çıkmak her zaman eğlenceli olmuştur ve gerçekten bundan keyif alıyorum. Müzikallerdeki karakterlerin çoğu benden daha büyük ama rol icabı arkadaşmışız gibi davranmak zorundayız. Bu çok eğlenceli ama kendimi kötü hissediyorum ve sahnede çok fazla 'kaba davrandığım' için onlardan özür diliyorum. Şehir dışında birkaç gösterimiz var ve "The K2" dizisi bittiğinden biraz rahatlamak ve eğlenmek istiyorum.

 

Müzikalleri bu kadar çekici kılan şey ne?

"The Days" harika bir müzikal ve sadece içinde bile olmak beni çok mutlu ediyor. Kendime benim gibi olmak zorunda olduğumu söylüyorum ve sadece ben diye düşünüyorum (gülüyor). Bir müzikalde performans ve müzik vardır. Şarkı söylemeyi seviyorum ve bunu yaparken oyunculuk yapabiliyorum. Bu yüzden bu bir artı.

Dizide, yönetmen "Tamam.” dedikten sonra kimse performansına devam edemez. Ancak müzikalde daha az müdahale vardır ve bu yüzden de kendimi daha saygın hissediyorum. Oyuncular birbirleri ile karşılıklı etkileştiğinden dolayı hatalar olabiliyor ama işin eğlencesi de burası oluyor.

 

Bu yıl da neredeyse bitti. Amaçlarınızı gerçekleştirebildiniz mi?

Geçen seneye kadar belirlediğim şeyleri yapmayı ve hedeflerime ulaşabilmeyi amaç edinmiştim; bu kez ise sağlık ve mutluluk istedim. Geçtiğimiz yıl bunu dilemiştim ama bu olmadı. Kore yaşına göre 30 yaşındayım ve bu başka bir şeydi. Kendimi bir adam gibi hissediyorum ve farklı hissediyorum. Sanırım bu "The K2" dizisinde böylesi bir erkeksi karakteri canlandırmamdan kaynaklanıyor.

Yeni bir yılın yaklaşması konusunda özel bir şey hissetmiyorum. Benim için bu yıl yoğun geçti. Bu yüzden yeni yılın benim için sessiz olmasını dilerim. Gelecek yıl askere gideceğim ve sanırım daha genç görüneceğim. Şuanda biri ile görüşmek/çıkmak istemiyorum çünkü askerde olduğum süre boyunca o yalnız kalacak. Askere gitmek konusunda aynı zamanda endişeli ve kaygılıyım.

 

 

Yani askerlik bitene kadar romantizm beklemek zorunda mı kalacak?

Ben hiç uzun süren bir ilişki yaşamadım. Romantizmi ve işi dengede tutmak kolay olmuyor. Yalnızım ve yanımda kimsenin olmayışı üzücü. 20’li yaşlarımın özel birisi olmadan geçip gittiğini söylemek daha da üzücü. Bence 30’lu yaşlardaki romantizm daha farklı olacaktır.

 

Şimdi vedalaşmak zorundayız.

Dizimi izlediğiniz için herkese teşekkür ederim. Bunu yaparken eğlendim ama daha iyi yapabilirdim bu yüzden bu röportaj benim için de çok özel.

Kendimi bitap düşürmediğim sürece yakında yeni bir proje ile döneceğim.

 

(Bu röportaj The Fact’ın tarafından yapılmıştır. Röportajının orijinali için The Fact’ın resmi sitesini ziyaret ediniz.)

 

Röportajın Resmi Sitesi: news.tf.co.kr/read/entertain/1666481.htm

 

Kaynak: hancinema.net/the-k2-ji-chang-wook-turning-thirty-this-year-becoming-a-man-101027.html, news.tf.co.kr/read/entertain/1666481.htm