Queen Maker
4 / 5 | Oy Sayısı : 3
Dizinin Adı
Queen Maker | 퀸 메이커
Yönetmen
Oh Jin Suk
Senaryo
Moon Ji Young
Yapımcı
Netflix
Bölüm Sayısı
12
Yayın Gün / Saat
Cuma
Gösterim Tarihi
14 Nisan 2023
Dizi Türü
Dram, iş, Politik
Ülke
Güney Kore
Dil
Korece
Oyuncular
Kim Hee Ae
(Hwang Do Hee)
Moon So Ri
(Oh Seung Sook)
Kwon Yool
(Park Jae Min)
Koo Ja Sung
(Yoon Dong Joo)

Queen Maker Konusu:


Queen Maker dizisi tamamen farklı hayatlar yaşayan iki kadınının güçleri birleştirerek, adil ve dürüst bir dünya yaratmak için çabalamasını konu alıyor. Oh Seung-sook (Moon So-ri), Çılgın Gergedan lakabını almış bir işçi hakları avukatıdır. Popüler bir YouTuber olmasının yanı sıra, zayıf insanların yanında olan, kendini adalet tanrıçası ilan eden bir kadındır. Başta güçlü bir konumda olmaya ilgisiz davransa'da Belediye Başkanı olmaya karar verir. Hwang Do-hee (Kim Hee-ae) ise başkan Kimliği (PI) Danışmanlığı alanında en iyisidir ve en iyi üçüncü yerli işletme olan Eunsung Group'taki Stratejik Planlama Ofisinin lideridir. Kraliçe olmak isteyen bir kadın ile kraliçe yaratacak bir kadının bir krizin üstesinden gelmek için birlikte çalışması gerekir.

Karakterler:

Kim Hee Ae, son 12 yıldır 12 santimetre yüksek stilettolarından aşağı inmeyen yetenekli bir kariyer kadını Hwang Do Hee karakterini canlandıracak. Başkan Kimliği (PI) Danışmanlığı alanında en iyisidir ve en iyi üçüncü yerli işletme olan Eunsung Group'taki Stratejik Planlama Ofisinin lideridir. Eunsung Group'un sahibinin ailesinin görünüşünü, ses tonunu, alışkanlıklarını, tercihlerini, söylentilerini ve ölümcül zayıflıklarını analiz ederek karşılaşabilecekleri krizleri en aza indirmeye çalışmaktadır. 

Moon So Ri, "Çılgın Gergedan" lakaplı işçi hakları avukatı Oh Seung Sook'u canlandıracak. Son 20 yıldır Oh Seung Sook, sıradan insanların ve işçilerin haklarını korumak için herkesi "gergedan boynuzu" gibi delip geçmektedir. Bu özelliği sayesinde aldığı lakabın hakkını veren Seung Sook aynı zamanda kendi kendini ''Koreli Adalet Hanımı'' olarak nitelendirmektedir. Kadın İşçi Derneği, Koreli Kadınların İnsan Hakları Dalgası'nın başkanı ve İşçi Haklarıyla Dayanışma vakfının lideridir.

Diğer Oyuncular: 


Kwon Yool / Park Jae Min
Koo Ja Sung / Yoon Dong Joo


Fragman:


Fragman 2: