10 Yıldır Bitmeyen Savaş: Kim Yoo Jung vs Kim So Hyun

10 Yıldır Bitmeyen Savaş: Kim Yoo Jung vs Kim So Hyun

Kim Yoo Jung ve Kim So Hyun yıllar önce çocuk oyuncu olarak ilk oyunculuk çıkışlarını yaptılar ve yetenekleri sayesinde kısa sürede Kore eğlence sektörünün güncel iki tanınmış aktrisi oldular. Her birinin kendine has oyunculuk tarzı, yetenekleri olmasına ve hatta birbirine benzememelerine rağmen aynı yaştaki iki genç kız sürekli olarak karşılaştırılmaya devam ediyor. Hatta sosyal medyada adeta “hayran savaşları” yaşanıyor.

Aslında ikilinin rakip olarak görülmesinin asıl nedeni hit drama "The Moon Embracing Sun" olabilir. Çok küçük yaşta kariyerlerinin başlangıç noktası sayılabilecek olan bu dizide iki rakibi canlandırmaları sonrasında dizinin fandomları 2 tarafa ayrıldı. Yıllar geçtikçe, iki oyuncu arasında herhangi bir çatışma olmamasına rağmen izleyiciler her yaptıkları işte onları kıyaslamayı sürdürdü. 

Aslında bu iki oyuncunun aynı dizide yer almaları ve soyadlarının 'Kim' olması dışında pek ortak noktası yok. Yetenek ve oyunculuk konusunda birbirinden farklı renklere sahip olan iki yıldız yıllar önce paylaştıkları fotoğraflarda bile ne kadar yakın olduklarını gözler önüne serdi. (guneykoresinemasi.com)

Kim Yoo Jung genç yaştan itibaren masum, tatlı, iyi kalpli bir karakterle iyi uyum sağladı ve sıklıkla tarihi dizilerde rol aldı. Özellikle "Love in the Moonlight", "Clean With Passion For Now", "Backstreet Rookie" ve "My Demon" dizileri "yetişkin oyuncu" olarak kariyerinde farklı bir noktaya ilerlemesini sağlayan yapımlar olarak görüldü. Mükemmel görseli ve etkileyici oyunculuk becerileri Kim Yoo Jung'un Kore tarihi dizilerinin tanrıçası olarak anılmasını sağladı.

Kim Yoo Jung'un aksine, Kim So Hyun ise modern dizilere daha uygun görülen bir imaja sahipti. Özellikle öğrenci görünümü ile izleyici karşısına geçtiğinde daha çok dikkat çeken güzel aktris hem kahraman olarak hem de düşman karakter olarak çeşitli rollerle yeteneğini kanıtladı. Oldukça çeşitli dizilerde yer alan Kim So Hyun özellikle "Who Are You - School 2015", "Let's Fight Ghost", "Goblin", "Radio Romance" ve "Love Alarm" gibi dizileri ile tanındı.


-

Siz ne düşünüyorsunuz?

BİZİ INSTAGRAM HESABIMIZDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ @guneykoresinemasicom