"Signal" Senaristi Kim Eun-Hee "Kingdom" ile Dünyaya Açılıyor


"Signal" senaristi Kim Eun-Hee, "Kingdom" adlı yeni bir drama ile ekranlara dönüş yapmaya hazırlanıyor. Küresel internet televizyon sitesi olan Netflix’in, drama için prodüksiyondan sorumlu olacağı resmen ilan edildi.


"Kingdom", YLAB'in web dizisi "Land of the Gods"a dayanmaktadır. Bunun, 2014 serisi, Kim Eun-Hee'nin çizgi roman dizisi yazarı olarak ilk çalışmasıydı. Bu çalışma, Yang Kyung-Il tarafından çizilmiş ve Yoon In-Wan tarafından üretilmişti.

"Land of the Gods", Joseon dönemi ile modern zombi kavramını birleştiren benzersiz bir seridir. Çizgi romanlardaki ana öncül, önümüzdeki yıllarda Netflix orijinal dizileri arasında yansıtılmaya hazırlanıyor.

Hikâye, tüm ülkeyi tehdit eden bilinmeyen salgınları araştıran bir Joseon dönemi prensi etrafında dönecek. Yapım, senarist Kim Eun-Hee'yi ve yönetmen Kim Sung-Hoon'u bir araya getirecek. Yönetmen Kim Sung-Hoon daha önce "The Tunnel" filmi ile dikkat çekmişti.

Senarist Kim Eun-Hee, "Kingdom" draması ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "Kingdom, 2011 yılından beri yazdığım bir proje. Modern zamanın korkularını ve kaygılarını yansıtan ama bunun yanında tarihi Joseon döneminin romantik bir hayranlığı ile keşfedilen bir hikâye yazmak istedim. Netflix ile çalışmak Kingdom’a yönelik bu benzersiz vizyonun izleyicilere aktarılmasında yardımcı olacak. Ayrıca bu eşsiz hikâyeyi kendisine büyük saygı duyduğum yönetmen Kim Sung-Hoon ile daha da geliştirmekten heyecan duyuyorum”.

Yönetmen Kim Sung-Hoon ise şu açıklamalarda bulundu:"Kore dramalarının en iyi senaryo yazarlarından biri olan Kim Eun-Hee ile çalışmaktan çok mutluyum. Umarım mümkün olan en yüksek kalitenin orijinal serisini oluşturmayı amaçlayan Netflix ile takım oluşturarak, filmlerden daha büyük ölçekli ve çoğu dramanın yüz yüze kalacağı kısıtlamalara maruz kalmadan devrimci bir drama ortaya çıkarabiliriz".

Netflix’in başkan yardımcısı olan Eric Barmack ise şu açıklamalarda bulundu: "Tarihi dönemin görsel güzelliğini fantastik ve doğaüstü bir unsurla birleştiren Kingdom’ın özetini ilk kez okuduğumda hayal gücüm değişti. Üst düzey bir Koreli senarist ve yönetmenle çalışmaktan onur duyarım".

Kaynak: soompideadline

Arkadaşlar, siz bu proje ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Dizinin ne zaman yayımlanacağı hakkında net bir tarih verilmese de 2018 yılı gösteriliyor. Ben "Signal"in senaristi Kim Eun-Hee’nin çok başarılı ve dikkat çeken bir senarist olduğunu düşünüyorum. 1997’de bir internet televizyonculuğu projesi ile Kalifornia’da kurulmuş olan Netflix platformu ise şuan dünyada webtoon sitesi olarak birinci sırada tercih ediliyor. Durum bu olunca Netflix’in Güney Koreli senarist Kim Eun-Hee’nin projesi için anlaşmaya varması, senarist Kim Eun-Hee açısından büyük bir başarıdır. Bunun üzerinde durulması gerekildiğini düşünüyorum. Bir gün bu kadının dünyaya açılacağını biliyordum :). Belki devamı da olur. Amerikan televizyonlarında onun yazdığı senaryolar dizi olarak çekilir ne dersiniz? Ben bu anlaşmayı kesinlikle bir başlangıç olarak görüyorum.