"Whisper" Güney Kore’de Reytinglerde Tekrar Zirvede


SBS’nin "Whisper" dizisi bu hafta da reytinglerde üst sıradaki yerini korudu.


11 Nisan'da Nielson Korea, "Whisper"ın beşinci bölümünün toplamda % 14,9 oranında reyting elde ettiğini bildirdi. Her ne kadar bununla birlikte, önceki bölümdeki % 0,1'lik bir düşüş olsa da, "Whisper", yoğun ve etkileyici hikâyesi nedeniyle Pazartesi-Salı dramalarında birinci sırada yer almayı başardı. MBC'nin "Rebel: Thief Who Stole the People" draması ikinci sırada yer alarak % 12.7 oranında reyting elde etti. 3. sırayı ise % 5.6’lık reyting oranı ile KBS 2’nin "Perfect Wife" draması izledi.

Kaynak: soompi

Dizi hakkında birkaç tespitimi sizlerle paylaşmak istiyorum. "Whisper", Güney Kore’de en yüksek reytingleri alırken, yurt dışında internet izleyicileri açısından yüksek bir tıklanma sayısına sahip değil. Bu tip ciddi konulu diziler, internet izleyicilerini pek cezbetmiyor. Daha önce bunu bazı dizilerde de yaşadık. "Whisper"ın Güney Kore’de çok izlenmesinin sebebi ise ülkede son bir yılda artan ve ayyuka çıkan yolsuzluk haberleri ile alakalı bence. Toplum da şüphesiz bunlardan etkileniyor. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama zaten son bir yılda adalet, suç, gerilim ve polisiye tarzı diziler arttı. Bu kesinlikle tesadüf değil.

"Whisper"a geri dönersek… Dizinin ilk dört bölümü sıkıcıydı. Ama ben daha önce bir dizinin bütün karakterlerinin pisliğe bulaştığı bir dizi hiç izlemedim. Acaba diyorum nasıl bağlayacaklar? Hani hep dizilerde iyilerin karşısında kötüler olur ya ve o iyiler kötüleri alt etmek için plan yaparlar ama bu planın içinde pisliklik yoktur. Bu dizi öyle değiş işte :). Lee Bo-Young (Shin Young-Joo) (iyi karakter) bile babasının masumiyetini kanıtlamak için Lee Dong-Joon’a (diğer iyi karakter) şantaj yaptı. Dizinin ilginç bir diğer yanı da "herkesin birbirinin arkasından iş çevirip yüzüne söylemesi ve sen de aynı pisliğin içindesin” tarzındaki sahneleri oluyor. Son bölüm ile birlikte herkes safhını seçti ve taşlar yerine oturdu gibi gözüküyor. Bu arada dizinin oyuncu kadrosundaki kalite de dikkat çekici.