Okul Konulu Kore Dizi Önerileri


Merhaba arkadaşlar, bugün sizler için ‘okul’ konulu kore dizilerinin olduğu bol görsel içeren bir liste hazırladım. Kendi yorumlarımı ve dizi bilgilerini harmanlayarak yazdığım yazı umarım hoşunuza gider ve okurken keyif alırsınız.



1) SASSY GO GO 




Tür: Romantik, Okul, Gençlik
IMDb: 7,4
Bölüm Sayısı: 12 


 İlk olarak oldukça tatlı olan bu dizi ile başlamak istedim. Öyle ki, 12 bölümlük bu mini diziyi bir gece de bitirmeniz mümkün. Eğer sıkılmışsanız ve eğlenceli ama sürükleyici bir şeyler izlemek istiyorsanız bu dizi çok iyi bir seçenek olacak. Drama, bir amigo takımındaki öğrencilerin etrafında dönüyor ve not ortalamalarına önem veren bir okulda geçiyor. Okulda not ortalamaları son ve ilk sıralarda yer alan öğrenciler arasında geçen sürtüşmeleri izliyoruz. Ayrıca drama, aşk ve dostluğu sıcak bir şekilde işleyerek önümüze sererken, oyuncuların harika kimyalarına da şahit oluyoruz. 


Ben diziyi çok beğenmiştim ve başrollerin uyumları da çok hoşuma gitmişti. Ayrıca dizide yer alan ve verilmek istenen mesajlarda oldukça hoştu. Sıkılmadan izlediğim mini bir diziydi.





2)EXTRACURRICULAR




Tür: Dram, Suç
IMDb: 7,7
Bölüm Sayısı: 10


 Yakın zamanda izlediğim bu Netflix dizisini de listeye eklemek istedim. Sürükleyici lakin alışık olduğumuz kore dizilerin işleyişinden farklı ilerleyen bir konusu vardı.

Dizi, bir çocuğun para kazanmak için illegal yollar kullanması etrafında dönüyor. Liseli bir çocuk, kurduğu sistem ile ‘flörtleşerek’ para kazanan genç kadınların güvenliğini sağlamaktadır. Bu sistemle kısa sürede çok para kazanan genç, bir şekilde parasını kaybedince hayatı tam anlamıyla tepetaklak olur.

Tabii ki, asıl kısım buradan sonra başlıyor.


Dizinin alışılmadık oluşunu sevdim. Sürükleyiciydi ama bazı şeylerin daha farklı gelişmesini beklerdim. Ayrıca başrol kız ile uyumlarını pek sevmedim. Dizide eksik olan bir şeyler olmasına rağmen sıkılmadan izleyebileceğiniz bir dizi olabilir. Klasik pembe Kore dizilerinden farklı ilerleyen dizimiz sizin için ilgi çekici bir seçenek.




3) SCHOOL 2017



Tür: Romantik-Komedi, Gençlik
IMDb: 7,5
Bölüm Sayısı: 16


Şüphesiz kore dizilerinden bahsederken okul ve gençlik kelimeleri geçtiğinde aklınıza gelebilecek ilk şey ‘School’ serisidir. Bu klasikleşmiş seriden 7. Sezonu olan School 2017’yi listeye eklemek istedim. Öğrencilerin gerçek hayattaki yaşam tarzlarını, karşı karşıya kaldıkları zorlukları ve hissettikleri acıları gerçekçi bir biçimde ele alan dizimizde başrol kızımız kötü notlara sahip bir lise öğrencisidir. Ve tek hayali prestijli bir üniversitede okuyan ilk aşkıyla aynı üniversiteye gitmektir. Genel olarak Schooll 2013 ve 2015 serileri daha çok beğenilse de, gençliğin güzelliğinin ve heyecanının en güzel şekilde işlendiğini düşündüğüm seri bu oldu benim için. Diğerlerine kötü demiyorum tabii ki, ancak benim için serinin bu sezonu daha eğlenceli ve sürükleyiciydi.

 Ayrıca başrollerin uyumunu diziyi az çok duyanlar bile biliyordur diye düşünüyorum. Başroller arasında işlenen romantizmin ne kadar eğlenceli olduğunu anlatmama gerek yok bile. O yüzden birkaç eğlenceli sahne bırakmak istiyorum.



4) MY ID IS GANGNAM BEAUTY

Tür: Romantik-Komedi, Gençlik
IMDb: 7,5
Bölüm Sayısı: 16


Özellikle uluslararası alanda popüler olan bu diziyi eklemesem olmaz diye düşündüm. Başrol kızı ayrı bir sevdiğimden dolayı diziyi merakla bekliyordum zaten. Yayımlandığında ve izlediğimde ise ana kadın karakter için daha iyi bir oyuncu seçemeyeceklerini anlamış oldum. Ama Cha Eun Woo’nun ilk dizilerinden biri olduğundan mıydı yoksa Webtoon karakterini canlandırmasından dolayı mıydı bilmiyorum ama dizide biraz donuktu. Arada sırada bu durum gözüme çarpsa da çok takılmamıştım. Ama benim için diziyi asıl ilerleten Im Soo Hyang ve dizideki karakterinin yaşadıkları olmuştu.


Çocukluk yıllarında ‘çirkin’ olarak görülen ve üniversiteye geçmeden hemen önce estetik ameliyatlar geçirerek toplumun standartlarında bir yüze sahip olan genç bir kadının etrafında dönen dizimiz o kadar güzel, bir o kadar da acımasız ve gerçek mesajlara sahipti. Diziyi izlerken Kang Mi Rae’nin yaşadığı aşağılanmalara şahit oluyoruz. Tabii dizi bu sırada Kore’de güzellik standartlarının ne kadar yüksek ve acımasız olduğunu da gözler önüne seriyor. Özellikle konusu itibariyle bana ilgi çekici gelen dizi, okulda geçmesi açısından daha çok izlemek istememe sebep olmuştu. Ayrıca Kore’nin üniversiteleri de her açıdan ayrı bir güzel olmuyor mu yoksa bana mı öyle geliyor? 



5) TRUE BEAUTY



Tür: Romantik-Komedi, Gençlik, Büyüme Kurgusu
IMDb: 8,2
Bölüm Sayısı: 16


Çıkmadan önce bile oldukça popüler olan dizimiz hakkında konuşmazsak haksızlık yapmış gibi hissederim. Aynı adlı bir Weebtoon’dan uyarlanan dizimiz, Gangnam Beauty gibi güzellik standartlarının acımasızlığını ve bu standartların insanın günlük hayatını bile ne kadar zora sokabildiğini gösteriyor.


Dizi ilk bölümleri itibariyle çok eğlenceli ve güzeldi. Merakla izliyordum ve sıkılmıyordum da. Ancak sonlara yaklaştıkça olayların okuldan ve ana konudan uzaklaştığını ve bazı şeylerin aceleye getirildiğini hissettim. Bundan dolayı diziye olan ilgim ve ilk bölümlerinde aldığım zevk azaldı. Buna rağmen dizideki olayları ve karakterleri izlemek eğlenceliydi. Yan karakterlerine kadar her bir karakteri çok sevmiş ve onları izlerken de sıkılmamıştım.



 Bazen başrolün sessizliği ve ezik gibi davranması oldukça canımı sıkmıyor değildi. Ama izledikçe ana karakteri canlandıran oyuncunun karakter ile ne kadar özdeşleştiğini gördüm. Sanki kız bu rolü oynamak için doğmuştu. Öyle ki bazı sahnelerinde -özellikle annesine isyan ettiği sahnede- neredeyse ağlıyordum. Çünkü o ana kadar annesi kızına karşı hep düşünmeden ve empati duymadan davranıyordu. Kızın yaşadığı çoğu olaya sessiz kalmasından daha çok sinirlendiğim bir şey varsa o da annesiydi. Neyse ki dizinin ortalarında bu sorun çözüm buldu ve bende kız kadar rahatladım. Ayrıca değinmeden geçemem, ikinci erkek sendromunu yaşamaya meyilliyseniz yolunuz belli. O yüzden izlemeyi düşünüyorsanız bu duruma hazırlıklı olun diyeyim. Özellikle kız ile ikinci erkeğimizin arasındaki ilişki bu kadar tatlıyken bu sendromu yaşamamak kaçınılmaz bir hal alıyor. Beni Hwang In Yeop hayranı yapan ve güzel mesajlara sahip olduğunu düşündüğüm dizimiz hakkındaki düşüncelerim şimdilik bu kadar. 



Ayrıca Extraordinary You dizisinden tanıdığımız Kim Hye Yoon ve Lee Jae Wook’un dizide özel sahneleriyle bizlere sürpriz yaptıkları kısmı da eklemeyi unutmayayım. Bu ayrıntı Extraordinary You dizisine bayılan benim için öldürücü bir vuruş olmuştu.

6) EXTRAORDINARY YOU


 
Tür: Romantik-Komedi, Fantastik
IMDb: 7,9
Bölüm Sayısı: 32  


Okul konulu kore dizileri öneren bir liste varsa, bu dizi o listede kesinlikle yer almalı diye düşünüyorum. Ayrıca okul ve gençliğin fantastik unsurlarla harmanlanıp önümüze sunulduğu bu dizi ‘izle beni’ diye bağırıyor. Daha önceki yazımda da bahsettiğim diziyi bu yazıma da koymak istedim. Bir Webtoon dünyasında geçen dizimiz de, başrol kızımızın Webtoon karakteri olmasını anlamasıyla olaylar gelişmeye başlıyor.


 Dizi de Rowoon ve Kim Hye Yoon’un ilişkisinin ne kadar romantik ve komik bir şekilde ilerlediğini izliyoruz. Cidden, başrollerin bu kadar yakın ve uyumlu olmaları diziyi en çok izlenir yapan şeylerin başında geliyor bence. Ayrıca Webtoon yazarının diğer Webtoonlarında da aynı karakterleri kullanması ve bazı karakterlerin önceki Webtoonlardaki karakterlerini hatırlamaya başlaması çok etkileyiciydi. Bu önceki hayatlarını hatırlamaları gibi bir şeydi bir nevi.


Her neyse, dizimiz tüm okul dizilerinin çekildiği meşhur okulumuzda geçiyor. Neredeyse tüm dizi sabah akşam demeden okulda geçiyor. Bu belki gerçekçiliği bozar diye düşünebilirsiniz. Ama Webtoon karakteriyseniz sahnenin arkasının pek bir önemi olmuyor.  Önemli olan Webtoon’da çizilenler. Bundan dolayı sahnenin arkasında birbirlerini seven çiftimizin, sahne kısımlarında ayrılmak zorunda kaldıklarını görmek biraz üzücüydü. Bir şekilde bir araya gelmeye çalışan çiftimizin bize verdiği hüznün yanına ikinci erkek sendromumuz da eklenince tadından yenmez kalp bırakmaz bir hal alıyor tabi. Bu bahsettiğim şeyler klasik kore dizilerinde olduğu gibi sadece son bölümlerde oluyor. Dizimizin ilk 10 bölümü falan oldukça eğlenceli ve komik geçiyor. Bu yüzden gözünüz korkmasın. Kısacası bu dizi, eğer gençlik dizisi izlemeyi düşünüyorsanız listenizin en başında olmalı.




7) BLUE SPRING FROM A DISTANCE


Tür: Romantik, Gençlik, Hayattan Kesitler
IMDb: 8,8

Bölüm Sayısı: 12

Güncel dizi izlemeyi sevenler için bu diziyi listemize eklemek istedim. Başrolünde True Beauty’den tanıdığımız Kang Min Ah'ın olduğu dizi gençlik kelimesinin adeta can bulduğu bir yapım gibi. Henüz iki bölüm yayınlanmış bu diziyi listeye eklememin sebebi, daha ilk bölümleriyle beni etkilemiş olmasıydı. Gençlik sorunlarını gerçekçi bir biçimde ele aldıklarını düşündüğüm diziye mükemmel bir ost’ta eşlik ediyor. Bir dizinin ost'ları güzelse diziye başlamak için yeni bir neden daha doğuyor bence.


Arkadaşlık, para, ders gibi gençliğimizin ana sorunu haline gelen problemleri karakterler eşliğinde hassas bir şekilde işlediğini düşündüğüm dizi, izlerken bana naif bir his verdi.


Hazır güncel ve sıcakken bir şans tanımanız gerektiğini düşündüğüm dizi, şimdilik sürükleyici ve sakin bir şekilde ilerliyor. Kafa yormadığından dolayı, ağır şeyler izlemek istemediğiniz zamanlar sizler için iyi bir seçenek olabilir.




8) CLASS OF LIES



Tür: Gençlik, Dram, Hukuk
IMDb: 8,4
Bölüm Sayısı: 16


Korenin karanlık yüzünü ele alan dizimizde gerilim hiç eksilmiyor. Romantizmin olmadığı dizimiz size sıkıcı gelebilir. Ancak yaşanan olaylar size bunu asla aratmayacak. Bu drama da hukuk ve gençlik konuları karanlık bir havada işleniyor. Bu da diziyi daha ilgi çekici bir hale getiriyor. Dizi, bir suç işledikten sonra hiçbir tepki ile karşılaşmayan gençler ile bu işlenen suçların genç mağdurları etrafında dönmektedir. Suçlular tepki görmedikleri için mağdurlar da korunamamaktadır. Bir gün itibarını geri kazanmak isteyen bir avukat, lisede geçici öğretmenlik yapmaya başlar ve bu duruma göz yummaz.


Cinayetin kol gezdiği dizimiz sürükleyici ve nefes kesici bir şekilde ilerliyor. Genç oyuncuların mükemmel bir oyunculuk sergilediğini görürken ister istemez ‘ne oluyor ya?’ dememize sebep olacak olaylar silsilesi içine giriyoruz. Eğer gençlik dizisi izlemek istiyor ama konusu hafif olmasın ağır olsun ve kafamı yorayım diyorsanız bu dizi izlemeniz için en iyi seçenek olabilir. Gizemli cinayetin suçlusunun kim olduğunu tahmin etmeye çalışırken ters köşelerle karşılaşabilirsiniz. Bu süreç içerisinde size eşlik edecek harika ost'ları diziden sonra bile dinlemeye devam edeceğinizi düşünüyorum.


Siz hangi dizileri izlediniz ve/veya izlemeyi düşünüyorsunuz? İçlerinden hangilerini beğendiniz/beğenmediniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz.