- Bensu
- 16-01-2017, 12:20
Bugün çerez niyetine hemencecik izleyebileceğiniz bir web drama ile geldim. Başrollerini EXO’dan D.O ve Chae Seo-Jin’in paylaştığı Positive Psyque. Minik, tatlı ve kolay izlenebilir bir diziydi. Çoğunlukla web dramalarda rastladığım alışılmış davranışlar ve yerine oturmayan noktalar yoktu. Ve kesinlikle önemli bir ayrıntı D.O’nun oynadığı bir dizide ne kadar objektif olabilirim bilmiyorum. Kendisinin oynadığı dizi ve filmler hiç tereddütsüz başladığım yapımlar listesindedir. Bence idol-aktör olarak çıkış yapmış en başarılı oyunculardan biri.
Dizimizle ilgili öznel notlara geçmeden önce konusuna değinelim kısaca, Kim Hwan-Dong (Do Kyung-Soo) yönetmen olma hayaliyle yanıp tutuşan bir üniversite öğrencisidir. Senaryosu ödül kazanınca film çekmek için kolları sıvar sıvamasına ama bu zannettiği kadar kolay gerçekleşmez. Okuldan ihtiyacı olan hibeyi alamayan çaylak yönetmenimiz bir de profesöründen, ‘’o zaman film için üst düzey oyuncu getirin de çektiğimize değsin’’ lafını işitir. Borç harç içinde hayallerindeki filmi çekmek için yola çıkan Hwan-Dong yapımının başrolü için ünlü bir oyuncu olan eski kız arkadaşına teklif götürmek zorunda kalır. Hwang-Dong ve aşırı ilginç (!) özelliklere sahip ekibinin film çekmeye çalışmaları sürecinde ikili hem eski ilişkilerini masaya yatıracak hem de gelecekleriyle mücadele etmek zorunda kalacaktır.
NEDEN İZLENMELİ?
- Öncelikle sadece 6 bölümden oluşan ve bölüm süreleri 10-12 dakika arasında olan bir dizide karakterlerin düşünceleri ile birlikte güldürücü ve bir miktar da üzen öğeleri yerleştirebilmeleri hoşuma gitti diyebilirim. Oyuncu kadrosu da bir hayli güzel W'den hatırladığımız meşhur webtoon yazarımız davar.
-Müzip ikili In Guk ve Hwan Dong’un mezuniyet projeleri olan film için gösterdikleri çabayı izlerken aşırı eğlendim.
- Hye Jung ile Hwan Dong’un arasındaki ilişki çok değişikti bana göre. Nasıl aynı anda hem bu kadar samimi hem de mesafeli durabildiklerini merak ettim. Geçmişlerinden dolayı birbirlerini özleyen ama yıllar içinde bir şekilde kopmuş eski sevgili hissini güzel yansıttıklarını düşünüyorum. Ayrıca dizi içindeki geçmişe dönüş sahneleri de web dramanın sevdiğim yönlerinden biri oldu.
- Bir film ne şartlarda, nasıl bir ekiple çekilemez sahneleri de çok iyi bir mizah taşıyordu bana göre... Hwan Dong’un başında öyle bir çekim ekibi vardı ki… İnsanı hayallerine küstüren cinsten:)
- Şartlar ne olursa olsun asla hayallerinden vazgeçme teması güzel bir şekilde yayılmıştı diziye. D.O’nun karakterinde kendinizden bir şeyler bulacağınıza eminim. Sonuçta hepimizin hayatının bir döneminde ‘’yok galiba olmayacak’’ deyip sonra yola yeniden devam ettiğimiz zamanlar olmuştur.
- Eğer 1 saat süren ve en az 16 bölüm olan dramalardan sıkıldıysanız, toplam 1 saat süren bu drama tam size göre olacaktır.
- Son olarak bir fangirl olarak nedenim ise, D.O'nun eğlenceli yönünü görebileceğiniz bu diziyi kaçırmayın derim.
Diziyi izlediyseniz yorumunuzu paylaşırsanız mutlu olurum. Yeni web drama önerilerine de açığım *-*
Yeni bir dizi incelemesinde görüşmek üzere…