HA JI WON [Marie Claire RÖPORTAJI – ŞUBAT 2016]
  • Maysa
  • 22-06-2018, 17:09

Ha Ji-Won 20 yaşından beri her yıl kendini biraz daha geliştiriyor. "Damo" ve "Secret Garden" dizileri ile Asya’da büyük bir hayran kitlesine ulaştı ve "Life Risking Romance" filmi aracılığıyla Chen Bolin ile birlikte görkemli bir şekilde beyaz perdeye geri dönüş yaptı. Her iki oyuncu da sadece samimiyet ile en iyisi olunamayan oyunculuk dünyasında olağanüstü başarılar elde etti. Ayrıca her iki oyuncunun yer aldığı yapımlara bakıldığında göze çarpan ortak özellikleri aksiyon sahnelerin bulunduğu zor yapımlardır.


Aniden ortaya çıkan sevgili söylentilerinden dolayı endişeliydim ama bu çift çekimlerinde soğukkanlılığını gösterdin. (Ha Ji-Won ve Chen Bolin’in sevgili oldukları ile ilgili söylenti çıkmıştı. Ancak ajansları bu söylentiyi reddetti.)

Daha da kötüsü, makalenin (sevgili söylentisi) fotoğraf çekimlerinden bir gün önce yayımlanması oldu. (gülümsüyor) Bir film, bir kadın ve bir erkek hakkında olduğu zaman film setinde de bu özel atmosfer oluyor. Ancak (söylentiler yüzünden) Chen Bolin kendi gibi değildi ve bir şeylerin farkındaydım bu yüzden garip davrandım. Bütün bunlara rağmen iki arkadaş gibi eğlenerek sadece fotoğraf çekimlerini tamamladık. Bu fotoğraf çekimlerinin filmin bir uzantısı olarak düşündüm.

Chen Bolin, Japonya’da verdiği bir röportajda ikinizin birçok ortak özelliği olduğunu söyledi. Buna katılıyor musun?

Gerçekten ikimizin birçok ortak özelliği var. Kurabiye konusunda damak zevkimizin aynı olması gibi. (gülümsüyor) Filmin personeli sadece Korelilerden oluşuyordu. (Chen Bolin Tayvanlı bir oyuncudur.) Bu yüzden, onun için çok zordu ve onun için sinir bozucu olaylar meydana gelebiliyordu. Ancak Bolin açık fikirli davranarak tüm personelle arkadaş oldu. Bu yapması kolay bir şey değildi. Bu yüzden sette kendi hayatını arayan birisi gibi görünüyordu. Ondan çok şey öğrendim.

Biz Aomori’ye (Japonya’nın bir şehri) gelmeden önce adını portal sitelerinde buldum. (Marie Claire ekibi fotoğraf çekimlerini Aomori’de gerçekleştirdi.) İlk sitede şu cümle ile karşılaştım: "Ha Ji-Won, insanların, erkeklerin ve kadınların güvendiği ve takip ettiği bir oyuncudur." Bir kadın oyuncunun, kadın izleyicilerinin sevgisini ve sadakatini alması kolay bir şey değildir.

Sanırım canlandırdığım karakterlerden kaynaklanıyor. Bir proje seçerken en önemli kriterim 'şuanda bu hikâyede yaşamak istiyor muyum?' oluyor. Beğendiğim hikâyelerdeki çoğu kadın karakterler, erkeklere güvenmiyor ve onlardan sevgi beklemiyor. Ancak kendi başlarına bir şeyleri elde etmeye çalışıyor. Bir film veya bir dizi izledikten sonra insanlar "kelimeler tarafından ele geçirilmiş gibiyim" diyor. Sanırım kendi bakış açıma uygun, kolayca bürünebileceğim karakterleri seçiyorum. Beğendiğim hikâyelerde bir erkek karakter tarafından sevildiği için kıskanmayan kadın karakter oluyor. Canlandırdığım karakterlerden memnunum. Ayrıca, sanırım karakterime hazırlanmadan asla kameranın önünde durmadım. Tek bir aksiyon hareketi ya da tek bir dans hareketi olsa bile her şeyi mükemmel bir şekilde yapmak istedim. Benim için oyunculuk hayatının tadını çıkarmak önemli ama profesyonel olmam gerektiğinde sahip olduğum sorumluluklardan dolayı asla dikkatsizce davranmadım.

'bir oyuncunun sorumlulukları' olarak adlandırılan, bunu bir yükümlülük olarak görüp çok fazla çalışan insan var. Sen bu konuda nasılsın?

Enerjimi hiç boşa harcamadım, birazcık bile. Bazıları buna çok çalışıyorum diyebilir. Ancak toplamda 51 bölümden oluşan "Empress Ki" dizisinde birçok sahnem vardı. Dizinin birçok sahnesi kışın dağlarda çekildi. Bu yüzden, 20 adet hotpack’i (sıcak paket) vücudumun çeşitli yerlerine koydum ve haftada 5 geceyi çekimlerden dolayı sabahlayarak geçirdik. Çekimlerin sonuna geldiğimizde yürümediğimde bile vücudumun her yeri ağrıyordu. Ayaklarım sanki boşlukta yürüyormuş gibiydi.  Büyüleyici olan şey ise vücudumun sınırlarına ulaştığımda insanüstü bir enerjiye sahiptim. NG yoktu. Çok repliğim olsa bile onları tek seferde doğru bir şekilde söyledim. İnsan vücudunun sonsuz kapasitesini şahsen deneyimlediğimi söylemeliyim mi? (gülüyor)

Görünüşe göre çok çalışmak özel yaşamında da ortaya çıkıyor. Eğlence dünyası söz konusu olduğunda her zaman kenara çekilen bir oyuncu olduğun söyleniyor.

20 yaşımdan bu yana sadece setler ile evim arasında gidip geldim. Dürüst olmak gerekirse, eğlence dünyasına girmeye başlayalı sadece birkaç yıl oldu. (gülüyor) Artık dışarı çıkmam gerektiğini düşünüyorum. İlk kez 2009 yılında kendi evimin dışında başka bir yerde alkol almaya başladım.

Gerçek dünyaya adım attığında, bu hayattan nasıl zevk alıyorsun?

Hayatımı nasıl daha eğlenceli bir hale getireceğimi anladım. Bir projeyi bitirdiğimde tekrar kendime dönmekten neden zevk alamadığımı merak ettim. Bence bu yüzden hayatımı başka biri olarak yaşamak için acele ettim ve başka biri olarak yaşamak istedim. Ancak şimdi kendi yaşamımdan nasıl zevk alabileceğimi keşfettim. Canlandırdığı bir karakteri bırakamayan ya da kendi yaşamlarına düzgün bir şekilde dönemeyen oyuncular için ortaya çıkan büyük ve küçük sorunlar vardır. Geçmişte, canlandırdığım karakteri bırakamamaktan korkardım ve mücadele ederdim. Bu yüzden korku filmlerinde rol almadım. Ancak sanırım şimdi bir korku filminde rol alabilirim. Çünkü bir projeyi bitirdikten sonra zor zamanlar geçirsem de Ha Ji-Won olarak mutlu olabileceğimin farkındayım ve kolayca kendi yaşamıma geri dönebiliyorum. Ha Ji-Won olarak kendimi daha rahat hissediyorum.


(Bu röportaj Marie Claire tarafından yapılmıştır. Röportaj, Ha Ji-Won ve Chen Bolin ile yapılmıştır. Paylaştığımız röportaj sadece Ha Ji-Won’un yer aldığı kısmın çevirisidir. Röportajının orijinali ve daha fazla resim için Marie Claire’ın resmi sitesini ziyaret ediniz.)

Röportajın Resmi Sitesi: www.marieclairekorea.com/2016/01/...


Kaynak: (1), (2)