Hellbound
4,4 / 5 | Oy Sayısı : 30

Adı: Hell | Hellbound | 지옥
Tür: Dram, Gerilim, Gizem
Yönetmen: Yeon Sang-Ho
Senarist: Yeon Sang-Ho (webtoon & senaryo), Choi Kyu-Seok (webtoon & senaryo)
Yapım Şirketi: -
Yayıncı: Netflix
imdb: 6,8
Bölüm Sayısı: 6
Yapım Yılı: 2020
Yayın Tarihi: 19 Kasım 2021
Yayın Günü: Cuma
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


Oyuncuları:

Jung Jin-Soo
Bae Young-Jae
Min Hey-Jin
Song So-Hyun


Diğer Oyuncuları:

Yang Ik-June / Jin Kyung-Hoon
Kim Do-Yoon / Hwasalchok member
Kim Shin-Rok / Park Jung-Ja
Ryoo Kyung-Soo / Rahip Yoo-Ji
Lee Re / Jin Hee-Jung


Konusu:

Dizi, dini bir tarikat liderinin insanlara ölüm zamanlarını söylemeye başlamasıyla yaşanan olayları konu almaktadır. Esrarengiz bir şekilde, insanlar söylenen ölüm zamanlarında hayatlarını kaybetmeye başlar.


Karakterleri:

Yoo Ah-In dizide 'Saejinrihwe' adlı yeni bir dinin lideri olan Jung Jin-Soo karakterini canlandırmaktadır. Cehennemden gelen ölüm meleklerinin, insanların ölüm zamanlarını, kendisine bildirdiklerini savunmaktadır. Güçlü karizması ve gizemli yönü sayesinde insanları kendine çekmektedir.

Park Jung-Min dizide bir yayın istasyonunda PD olarak çalışan Bae Young-Jae karakterini canlandırmaktadır. 'Saejinrihwe' hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışmaktadır.

Kim Hyun-Joo dizide bir avukat olan Min Hey-Jin karakterini canlandırmaktadır. 'Saejinrihwe'ye körü körüne takip eden ve insanların beynini yıkamaya çalışan 'Hwasalchok' ('Ok Başı') grubuna karşı mücadele etmektedir.

Won Jin-A dizide Bae Young-Jae’nin (Park Jung-Min) eşi olan Song So-Hyun karakterini canlandırmaktadır. Başa çıkamadığı duygusal bir acı içerisindedir.

Yang Ik-June dizide bir dedektif olan Jin Kyung-Hoon karakterini canlandırmaktadır. Ölüm meleklerinin ortaya çıkması ile alakalı olan vakaları araştırmaktadır.

Kim Do-Yoon dizide 'Hwasalchok' gurubunun çılgın bir üyesini canlandırmaktadır

Kim Shin-Rok dizide aniden çocuklarının önünde cehenneme mahkûm edilen bir anneyi canlandırmaktadır

Ryoo Kyung-Soo dizide 'Saejinrihwe'nin canlanması için elinden gelen her şeyi yapan bir rahibi canlandırmaktadır

Lee Re dizide Dedektif Jin Kyung-Hoon’un (Yang Ik-June) kızını canlandırmaktadır.


  • DİZİ HAKKINDA HABERLER (1)(2)

Fragman




Fragman 2



Fragman 3




Not: 

1 – Dizi, Yönetmen-Senarist Yeon Sang-Ho ve Senarist Choi Kyu-Seok’un birlikte kaleme aldığı "Jiok" adlı bir webtoondan uyarlamadır.

2 – Dizinin "Hellbound Season 2" adı altında ikinci bir sezonu bulunmaktadır. 



Kaynakları: (1), (2), (3)