- alie
- 9-12-2016, 16:34
Zombi – Gerilim filmi "Train to Busan"ı global büyük bir yapım şirketi olan Gaumont tarafından yeniden çekilecek.
Geçtiğimiz Temmuz ayında gösterime giren film büyük bir başarıya imza attı; Yurtiçinde oldukça popüler oldu ve Güney Kore’de en yüksek hasılatı elde eden film 11 milyondan fazla sinemasever tarafından izlendi.
Başrolünü Gong Yoo’nun rol aldığı filmin konusu, yıkıcı bir virüs Güney Kore’yi etkisi altına alır. Bu sırada Seul’den Busan’a gitmekte olan trendeki yolcular hayatta kalma mücadelesi verir.
8 Aralık’ta Studio Gaumont tarafından yapılan açıklamada Hollywood’ta büyük bir başarı elde edeceği düşünülen "Train to Busan" filminin Amerikan versiyonunu çekmek için filmin ilgili haklarını satın aldığı belirtildi. Gaumont Fransız yapımlara öncelik vermesine karşın "Sevginin Gücü” ve "Beşinci Element” gibi Amerikan yapımı ortak filmlerin yapımcılığına katılmıştır.
"Train to Busan" filminin birincil yatırımcısı, NEW Şirketi bu konu ile ilgili, "Çeşitli uluslararası yapımlarda büyük başarılar elde etmiş olan en iyi Fransız film stüdyosu Gaumont'la işbirliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu fırsat sayesinde, Kore filmlerinin uluslararası izleyicilerle daha fazla buluşmasını umut ediyorum.” dedi.
Gaumont şirketinden bir delege, 69. Cannes Film Festivali’nde izledikleri "Train to Busan" filmine âşık olduklarını ve benzersizliği ile Amerikan sinemaseverlerini büyüleyeceğini belirtti.
Yapılan Antlaşma dün gerçekleştiği için henüz filmin Amerikan uyarlaması hakkında (filmin adı, gösterim tarihi vb.) herhangi bir bilgi verilmedi.
Kaynak: dramabeans