Tarihin En Düşük Reytingini Alan 7 K-drama

Tarihin En Düşük Reytingini Alan 7 K-drama


1) Imitation

KBS2'de yayınlanan "Imitation" Jiyeon (T-ara), Hwi Young ve Chani (SF9), Lim Na Young (IOI), Lee Jun Young, Jongho (U-KISS), Yunho (ATEEZ) gibi ünlü K-pop idollerinin yer almasına ve yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olmasına rağmen, 6. bölümüyle %0.4 alarak büyük yayın istasyonları tarihindeki en düşük drama reyting rekorunu kırdı. Ayrıca dizi  idol aktörlerin eksik performansı nedeniyle çok kez eleştirildi.


2) Jang Geum, Oh My Grandma

2018 yılında MBC aracılığıyla yayımlanan "Jang Geum, Oh My Grandma" dizisi, 3. bölümde elde ettiği %0,6 ile tüm zamanların en düşük drama reytingine ulaştı. Bunun en büyük sebebi muhtemelen ürkütücü ve gereksiz uzun hikayelere sahip olmasıydı. Ayrıca dizi zamanında cinsiyetçilik üzerine bir tartışmaya da karışmıştı.


3) Welcome

2020 yılında yayımlanan ve başrollerinde L (Kim Myung Soo) ve çaylak aktris Shin Ye-Eun'un yer aldığı "Welcome" insana dönüşebilen bir kedi (L) ve onun sahibi (Shin Ye-Eun) etrafında dönmekteydi. Drama başrolünde popüler bir idolün ve yükselen bir aktristin olmasına rağmen en düşük reytingi alan diziler arasına yerleşmişti. Hatta dizi final bölümünde aldığı %0.8 ile oldukça perişan bir durumdaydı. Eleştirenler dizinin başarısızlığını, modası geçmiş senaryosu ve ana çiftin inandırıcı olmayan oyunculuk performanslarından kaynaklandığını düşünmüştü.


4) Lovely Horribly

Dizi, başrollerinde Park Si-Hoo ve Song Ji-Hyo gibi deneyimli oyuncular yer almasına rağmen ortalama %1.0 civarındaki reytingleriyle "flop" olarak kabul edilen dramalar arasındakini yerini aldı. Dizinin başarısızlığının ana kaynağı dramanın komedi, romantizm, dedektiflik ve korku gibi pekçok türü tek bir diziye toplaması olarak görüldü. Senaristin bu açgözlülüğü dizinin izleyici üzerinde pek bir etki yaratamaması ile sonuçlandı.


5) Manhole

Bir zaman gezgini olan Bong Pil'in (Kim Jae-Joong) etrafında dönen dizi aslında konusu itibariyle ilgi çekici gibi gözüküyordu. Ancak "Manhole"sadece tarihin en düşük reytingine (%1.4) ulaşmakla kalmadı, aynı zamanda yayımlandığı dönemin en kötü showu olarak seçildi. 2017 yılında yayımlanan dramanın başarısızlığı; çocukça hikayesine, beceriksiz kurgusuna, ve oyuncu kadrosunun kötü oyunculuğuna bağlandı. Ayrıca oyuncu kadrosunun çoğunun idollerden oluşması da başka bir neden olarak görülmüştü.

6) Great Seducer

"Great Seducer", yayımlandığı dönemde özellikle de uluslarası alanda büyük bir tepki görmüştü. Ancak bu tepkiler o kadar da iyi değildi. Oyuncu kadrosunda popüler bir idol olan Joy ve başarılı oyuncular Woo Do-Hwan, Kim Min-Jae ve Mun Ka-Young'un olmasına rağmen dizi, son bölümü için %1.6 alarak MBC tarihindeki en düşük reytingi kaydetmişti. Dizi, sıkıcı ve klişe senaryosu ile çok kez eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Ayrıca dramanın en büyük problemi ise başrolünde yer alan Joy'un oyunculuk yeteneğiydi. Idol-oyuncu dizinin ilk bölümünden beri oynadığı her sahne için olumsuz eleştiriler almıştı. 


7) A Piece of Your Mind

2020 yılında yayımlanan ve başrollerinde Jung Hae-In ile Chae Soo-Bin'in yer aldığı drama romantik bir kurgu üzerinde ilerlemekteydi. Ancak deneyimli ve sevilen başrollerine rağmen tvN dizisi “A Piece of Your Mind”, %1,2'lik oranı ile oldukça düşük bir reyting almıştı. Üstelik kanal, 2018'den beri tvN için en düşük reytingli Pazartesi-Salı dizisi olan dramayı 4 bölüm kısaltarak 12 bölüme indirmişti. Netizenler tarafından yavaş temposu ve sıkıcı olay örgüsü nedeniyle eleştirilen dizinin bu şekilde temposu arttırılmaya çalışılmıştı. Ancak dizi yetenekli oyuncu kadrosuna rağmen başarısız diziler arasındaki yerini almıştı.

Kaynak (1)