- 92Sunbea
- 3-06-2017, 02:56
Yakın zamanda, "Descendants of the Sun" ve "Goblin" dramalarının senaristi Kim Eun-Sook, Ilgan Sports'a kariyeri hakkında röportaj verdi.
Kim Eun-Sook, bu yıl Baeksang Sanat Ödülleri'nde "Goblin" dramasıyla Büyük Ödül'ü kazanmıştı.Ancak Kim Eun-Sook, gelişiminin, diğer çarpıcı dramalarından bile önce olduğunu söyleyerek "Secret Garden"a dikkat çekti.
" "Secret Garden" yayınlanmadan önce bu fikri 2010'da düşündüm. O zaman bunu yapamadım, ancak sekiz yıl sonra bunu yapabildim. O zamanlar, yapabileceğimiz şeylerin bir sınırı vardı. Bu ölçeğin fantastik romantizmini üretmek zordu, bu yüzden reddedildi ve bunun yerine "Secret Garden"ı çıkardım " dedi. (Büyük olasılıkla "Goblin"in 8 senedir aklında olan bir proje olduğunu ama 8 sene önceki algıların bu proje için uygun olmadığından bahsetmiş).
Kim Eun-Sook, "hızlı senaryo" yazamamasıyla ilgili şunları söyledi: "Kendi planladığım zamanda yazmaya ve aktörlere teslim etmeye çalışıyorum. "Secret Garden" için "hızlı senaryo" yazmıştım. Sonuç olarak iki hafta hasta olmuş ve hastaneye gitmiştim. Bu nedenle hızlı senaryolar zorunluluk haline geldi. Bu ciddi bir durumdu. Aktörler gerçekten de dâhilerdi. Bir gün, senaryoları yalnızca çekim gününde verdim ancak herhangi bir sorun olmadan çekimler tamamlandı. Önceden senaryo yazma kabiliyetimle gurur duyardım, ama o zamanlar çok utandım. "Secret Garden"ın 17. bölümünde, bir hafta yayınımı ertelemelerini istedim. Ancak mümkün değildi. Dürüst olmak gerekirse, final için gerçekten acele edilmişti" dedi.
Sık sık izleyiciler tarafından sevimsiz oldukları düşünülen ünlü çizgisiyle ilgili soru sorulduğunda Kim Eun-Sook:"Daha önce de söyledim, ama bu benim uzmanlığım. Kim Eun-Sook, çocukça görünen çizgiler yazabilen bir yazardır. Ama kimse bunu "Goblin" hakkında söylemedi. Sanırım büyüdükçe yazma tarzım değişti. İnsanlar "Goblin"e çok iltifat ettiler ve yolumu kaybettiğimi hissediyorum. Tekrar sevimsiz bir şeyler yazmam lazım ..." dedi.
Kim Eun-Sook, "Lovers in Paris"in son derece şok edici sonu hakkında da konuştu:"Yine de sonunu yansıtıyorum. O zamanlar, biten bir final diye düşünmüştüm, ama olmadığı ortaya çıktı. İzleyiciler onu kabul edemedikleri için iyi bir senaryo olmadığını fark ettim. Dramalar izleyicilerine hoşnut olmalı. Kendimi memnun etmek için yazıyorsam, o sadece bir günlüktür. İzleyicilerle bağlantı kuramayacağım ve birçok olumsuz yorum duyarsam, o zaman yanlış bir şey yapmışımdır" dedi.
Kim Eun-Sook samimi açıklamalarına şöyle devam etti: "Bir keresinde Noel arifesinde bir film izledim. Bir geyiği gören ve Rudolph olduğunu düşünen bir kızla ilgiliydi; ama son şok ediciydi. O sırada hayal kırıklığına uğradım ve gerçeği fark ettim. İzleyiciler istemediği bir son gördüğünde böyle hissettiriyormuş. İzleyiciyi 19 bölüm için memnun ettiysem, sonunda da memnun olması gerekir. Kötü olduğunu hissettiğim için filmi hiç izlemediğimi varsayıyorum. "Lovers in Paris"in izleyiciler için nasıl olması gerektiğini fark ettim".
Kaynak: soompi